Arrangementer / Tidligere i 2008

Tidligere i 2008

Den 30. november 2008 var der julestue.
Vejret var med os, men måske manglede der lige et lille drys julesne.
3. klasserne fra Rask Mølle skole leverede meget flot nogle sange fra den danske sangskat, og med akkompagnement af både klaver og violin var det en rigtig god koncert, hvor det eneste det kneb med, var plads til flere publikummer.
Der var også trængsel i boder og ved tombolaen samt selvfølgelig i kaffestuen og af de ca. 300 gæster, var der rigtig mange, der fik den helt rigtige julestemning med hjem.

Den 26. november "Dekorations- Cafe" blev desværre aflyst p. g. a. manglende tilslutning.

Den 28. september var der "Store Æbledag" med et rekordstort besøg.
Ca. 400 gæster besøgte museet og rigtig mange af dem lavede rigtig mange æbler til most ved hjælp af museets gamle maskiner. Åbningstiden måtte udvides med flere timer, og bestyrelsen overvejer nu om, der som tidligere skal være åbent både lørdag og søndag.
Tørring og Omegns Havekreds afholdte plante/ byttemarked på museet denne dag, og der var stor aktivitet og interesse.

Den 17. august var der høstfest.
Denne dag blev en del af havren på museumsmarken høstet med le og den del, der skulle have været høstet med en Dronningborg 950 fra sidst i 70'erne drevet af en 64 HK Perkins 4 cyl. dieselmotor, måtte vente, da mejetærskeren strejkede.
Som tidligere år opførtes et høstspil af "professionelle" amatører, og i år med titlen " Fæstebønder".
Vejret var med os, og først da festen var slut, og alle gæster gået hjem, begyndte det at regne.
Der var stande med bl.a. "Familie og Samfund", museets pilefletterlaug m.fl.
Der var mulighed for køretur i hestevogn, og en del gæster benyttede sig af chancen til at se omegnen, til den hyggelige lyd fra hestehove.
I kaffestuen blev museets berømte æbleskiver nærmest revet væk af de mange gæster, og marmeladeresterne blev nydt af de mange hvepse, der dog var på grænsen til at være en plage.

Den 17. maj afholdte "Foreningen Stråtag" temadag på museet.
Tækkemand Jesper Sandgaard demonstrerede sit håndværk, og deltagerne fik lejlighed til selv at prøve det gamle håndværk. Tømrer Erik Therkildsen viste noget om vinduer og bindingsværk.
Ca. 10 medlemmer deltog, og yderligere 10 interesserede kiggede ind.
Foreningen straatag
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk