Arrangementer / Tidligere i 2009

Tidligere i 2009

Den 29. november afholdt museet julestue fra kl. 13 - 16.
Her var der boder, tombola og en overraskelses gevinst. En meget venlig sponsor havde tildelt museet udlodning af 2 ugers brugsret af et sommerhus. Den ene uge blev vundet af lod nummer 29, og den anden blev bortauktioneret til højestbydende.
De mange dages regn havde vanskeliggjort adgang og parkering, men på trods heraf fandt ca. 250 gæster vej, og som sædvanlig var det første, der trak, tombolaen med de mange flotte sponserede præmier, (tusind tak til vore trofaste sponsorer). Herefter kunne juleindkøbene påbegyndes i de forskellige boder, og museets udstillinger kunne tages i øjesyn. Ind imellem kunne man i Hattinghuset få stillet lækkersulten med kaffe og æbleskiver.

Den 28. oktober var der mørkeaften for første gang.
Rigtig mange børn og deres forældre, havde benyttet sig af chancen for at opleve museet i mørke.
Mange gættede hvilken sange, de gemte billeder refererede til, og kunne indkassere belønningen. Spøgelseshistorierne var blevet lidt sent til aldersgruppen og kun forholdsvis få tilhørere lyttede til enden. Det blev en aften, der højst sandsynlig vil blive gentaget i 2010.

Den 27. september var der Store Æbledag fra kl. 10 - 17.
Godt 200 gæster have fundet vej til Hjortsvang på en søndag, hvor efterårsvejret var lidt blæsende, men tørt og rimeligt godt.
Da sidste års æblehøst var helt utrolig, og dermed også mængden af de æbler, der skulle raspes og presses til most, frygtedes længere ventetid end, de fleste bryder sig om.
Vi havde derfor lånt os frem til lidt ekstra udstyr, og det, sammen med færre æbler, gjorde at hele dagen stort set forløb uden kødannelse.
Tørring og Omegns Havekreds afholdte plante/ bytte - marked for private på museet denne dag, og mange gæster havde stor fornøjelse heraf.
Mange valgte også at se museets udstillingerne og købe kaffe og de kendte museumsæbleskiver.
Hvis der stadig er nogle, der har noget gammelt udstyr til raspning og presning af æbler stående, er vi meget interesseret, da en udvidelse af maskinparken med egne maskiner, vil være ønskelig.

Den 16. august var der høstfest fra kl. 13 - 17.
Kornet på museumsmarken blev høstet med hjælp fra Verner Pedersen, Tørring, der mødte op med en bugseret JF mejetærsker, JF siderive og en New Holland ballepresser fra ca. midt i 60'erne.
Også i år opførtes et skuespil, og denne gang var titlen: "BRYLLUPPET PÅ VROLDGÅRD".
"Familie og Samfund" vejledede og uddelte smagsprøver over emnet: " HVORDAN VOR MOR LAVEDE DET".
Der blev også gravet lidt kartofler op til aftensmaden, og vi fik også besøg af en motorcykelklub på tur.
Som en stor overraskelse fik vi besøg af en rigtig gammel lirekasse, der blev bl. a. blev betjent af en indfødt "Hjortsvanger".

Den 3. maj åbnede vi sæsonen.
Dørene åbnedes til en ny sæson, og der var rejsegilde på den nye smedje. Bindingsværket og spærene var rejst, kransen var oppe, og ca. 60 gæster var med til at råbe hurra for det nye hus. Efterfølgende var der forloren skildpadde og øl.

Den 25. marts var der generalforsamling.
I museets hyggelige kaffestue i Hattinghuset afholdtes der generalforsamling med deltagelse af knapt 40 medlemmer.
Charlotte Poulsen fortalte om kryddersnapse, og aftenen sluttede af med kaffe og smagsprøver.
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk