Arrangementer / Tidligere i 2010

Tidligere i 2010

Den 28. november var der julestue.
Sædvanen tro var der tombola, med flotte gevinster, der var sponseret af handlende og private fra området. Der var mulighed for lidt juleindkøb i forskellige boder og for at at få stillet lækkersulten i museets kaffestue. Museet summede af julestemning og de mange gæster hyggede sig på trods af kulden.
Som noget helt nyt var der ild i essen i den nye smedje.

Den 26. oktober skete der flere ting i Hjortsvang. På museet var der mørkeaften, med en jagt på svar på spørgsmål om museet, og da det foregik i næsten total mørke var børnenes medbragte lommelygter i flittig brug. Se program klik Se mere her

Den 22. okt. startede vi kl. 9. med at presse most fra årets sidste æbler fra museets frugthave. Det blev til ca. 80 liter, som nu ligger i fryseren. Herfra kan de købes af interesserede.

Den 26. september var der Store Æbledag.
Ca. 200 gæster have fundet vej til Hjortsvang på en søndag, hvor efterårsvejret var lidt blæsende, men tørt og rimeligt godt.
Da årets æblehøst ikke var den bedste, oplevede vi ikke køer ved maskinerne, men alt gled stille og roligt. Måske en overgang lige over middag var der næsten lidt for stille.
Tørring og Omegns Havekreds afholdte plante/ bytte - marked for private på museet denne dag, og mange gæster havde stor fornøjelse heraf.
Mange valgte også at se museets udstillingerne og købe kaffe og de kendte museumsæbleskiver.
Hvis der stadig er nogle, der har noget gammelt udstyr til raspning og presning af æbler stående, er vi interesseret.

Den 9. september åbnede museet kl. 19, og vi havde besøg af arkæolog Allan Skou Larsen fra Horsens Museum, der førte ca. 40 interesserede tilhørere tilbage i tiden med en fortælling om nogle spændende træk af kulturhistorien i Danmarks store kær, Uldum kær med tilhørende lokale kær med titlen: ”Kærbønder, Uldum-pigen og manden uden hoved.” Læs mere her

Den 15. august 2010 kl. 13 var der høstfest med bl. a. høstspillet "Smeden og Bageren" og der blev høstet med en af vores frivillige, Gerhard Hansen, nyistandsatte slåmaskine med mejeudstyr trukket af Svend Hegaard på sin egen Güldner traktor. Der var også indvielse af den nye smedje, hvor Borgmester Kirsten Terkilsen klippede den røde snor, og museets 25 års jubilæum blev markeret.

Den 2. maj kl.13 startede sæsonen, med besøg af et halvt hundrede gæster. På grund af vejret har vi været nødt til at udsætte indvielsen af den nye smedje og markeringen af museets 25 års jubilæum.

Den 24. marts kl. 19.30 afholdtes der generalforsamling, hvor ca. 35 af museets medlemmer deltog. Her fortalte Birgit og Frede Jacobsen om en tur til de Vestindiske Øer.
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk