Arrangementer / Tidligere i 2011

Tidligere i 2011

JULESTUE den 27. november
En dag med storm over Danmark, hvilket gav nogle betænkeligheder med hensyn til om, det nu ville afholde folk fra at komme. Det gjorde det heldigvis ikke, og som vanlig var der kø tombolaen, allerede inden åbningen kl. 13 og forståeligt er det, da der var mange flotte gevinster, der er sponsoreret af handlende i området og mange tak for det.
Der var boder med juleting, gaver, juleneg og julegrønt, dekorationer m.v. Også tak til de trofaste stadeholdere, der måtte bære deres ting meget langt, da den megen regn havde gjort det umuligt at køre på plænen.
Hvirring - Hornborg kirkekor sørgede for den rette julestemning med deres dejlige stemmer og sange. De klarede Lucia afdelingen i nogle meget tynde hvide gevandter, men fik så lov til at tage jakken på til julesangene. Vi håber det på trods af kulden kan blive en tradition til julestuen, I skal have mange tak.
Og selvfølgelig var der gløgg og æbleskiver.

EKSTRA: LILLE ÆBLEDAG
Fredag d. 21. okt. var der chance for at presse havens sidste æbler til most.
Forholdsvis få benyttede sig af chancen, men de, der var, fik lavet en hel del æblemost. Og dagen sluttede med kaffe og æblekage i Hattinghusets kaffestue.

STORE ÆBLEDAG den 18. september fra kl. 10 - 17
På trods af regn blev der denne dag fremstillet masser af most på museets gamle maskiner, og sandsynligvis har det givet lidt mere saft i regnen, end det ville have gjort i solskin. Så en god dag med ca. 160 gæster.
Samme dag var der plantebyttemarked, arrangeret af Tørring og Omegns Havekreds, hvor planter og blomster kunne byttes, købes eller vindes i havekredsens tombola.

HØSTFEST den 21. august kl. 13 - 17
Det blev en dag, hvor der skete lidt af hvert. Og igen var vejret med os.
Vi havde besøg af nogle meget dygtige børn fra TUF- DANS, der viste folkedanse.
Høstskuespillet "TO SOLDATER VENDER HJEM" fra de Slesvigske krige var en stor succes, hvor de lokale amatørskuespillere igen spillede til stor moro for de ca. 350 tilskuere.
Havren på marken blev høstet, delvist med le og med museets slåmaskine med mejeudstyr, trukket af Museets grå Ferguson. Og her blev der brugt en del frivillige hænder, da negene blev bundet.
Vi havde bl.a besøg af Uldum Mølle, museets pileflettere, Østerskovgaard gårdbutik, og rokken gik, drejebænken kørte, smedeessen glødede og hammeren klingede, hør blev fremstillet, nye kartofler og lidt kålroer blev gravet op, og georginer og planter skiftede ejermand.
Der var sved på panden i kaffestuen, dog ikke æbleskivepanden, men panden på de frivillige serveringsdamer, der havde en meget travl dag.
Mange tak til alle der var med til at gøre det til en rigtig god eftermiddag.

SMEDEMØDE NR. 2 den 1. juni kl. 19 i Hattinghuset/ kaffestuen.
Vi havde besøg fra Vestjysk smedelaug, der viste forskellige muligheder for fremstilling af spændende ting i en esse.
Mange tak til Jens Chr., der havde taget den lange tur.
Er man interesserede i at være med i museets nye smedelaug, er man være velkomne til at henvende sig til museet.

TÆKKEMANDEN var her d. 2. juni.
Museets stråtage trængte til at blive gået efter og denne opgave klarede tækkemand Jesper Sandgaard fra Gammelstrup.

SMEDEMØDE den 12. maj kl. 19
Tolv interesserede var mødt op og, der blev talt om muligheder og ideer i forbindelse med at oprette et smedelaug.

Den 1. maj kl. 13 - 17 slog vi dørene op til en ny sæson med solskin.
Smede, forhenværende, nuværende, fremtidige, samt almindelige nysgerrige var mødt op, og der blev aftalt at afholde et nyt møde d. 12. maj kl. 19 i Hattinghuset.
Museets Pilefletterlaug flettede midt på græsplænen. Lotte havde trukket rokken inden døre, da vinden var kold. Niels Aage havde gang i en af museets gamle drejebænke for første gang, og det var ikke uden problemer, da den gamle runde læderrem sprang gang på gang. Til sidst måtte han ty til en nyere kilerem, og så kørte det.
Gerhard var i gang med restaurering af museets Porsche traktor, og Østerskovgaards Gårdbutik havde en bod med lidt forskellige godter.
Charlotte var i krydderurtehaven med planter og frø.
I Hattinghuset var der kaffe og kringle.

Generalforsamling d. 30. marts
Som sædvanlig afholdtes der generalforsamling sidst i marts, hvor ca. 35 havde fundet vej til "Hattinghuset". Efter generalforsamlingen fortalte Jens Jørgen Markussen om sin opvækst i Aale og Hjortsvang. Jens Jørgen formåede, helt uden manuskript, at holde sit publikum fangen ved bl. a. at fortælle om en fodboldkamp mod ærkerivaler Rask Mølle og de voksnes utraditionelle opdragelsesmetoder. Samt om præstens søn, der selvfølgelig ikke måtte bande, men som så låsede sig inde på toilettet, hvor de forskellige ord blev "afprøvet".
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk