Arrangementer / Tidligere i 2013

Tidligere i 2013

JULESTUE/ MARKED søndag d. 1. december 2013 kl. 13 - 16
Julestemning, boder med juleting og gaveemner, juletræer og grønt, æbleskiver og gløgg, samt tombola med mange flotte gevinster, sponseret af handlende og private i området, var en del af det, som godt 300 gæster kunne glæde sig over.
Hvirring - Hornborg Kirkekor sang julesange i Honumhuset, og rigtig mange tilhørere trodsede kulden, og fandt en plads på de kolde bænke i laden.
Hjortsvang Museum vil gerne takke alle, der bidrager på den ene eller anden måde til, at gøre julestuen til en rigtig god dag, for såvel gæster som museet, og vi håber, at alle huskede at få noget julestemning med hjem.
Plakaten fra arrangementet kan ses HER!

LILLE ÆBLEDAG fredag d. 18. oktober kl. 10 - 15
Mange benyttede chancen til at få de sidste æbler omdannet til saft.

STORE ÆBLEDAG søndag d. 22. september kl. 10 - 17
Her blev der igen presset æbler til den skønneste æblemost. Ca. 200 besøgte museet.
Tørring og Omegns Havekreds afholdt samtidig plantebyttemarked for private.
Der var selvfølgelig også være åbent i udstillinger og kaffestue.

HØSTFEST søndag d. 18. august 2013 kl. 13 - 17
Høstskuespillet "AFTÆGT" om de problemer der kunne opstå ved et generationsskifte, blev afsluttet med stående klapsavler fra ca. 200 tilskuere.
Afgrøderne på museumsmarken blev høstet med en bugseret JF mejetærsker fra 1974 samt le. Mejetærskeren blev båret af en Bukh traktor.
Der var information om de gamle sorter i køkkenhaven, og mulighed for selvopgravning af nye kartofler.
Der var gang i forskellige boder lige fra gårdbutik, halmting, essen og rokken til drejebænken m. m.

OPEN BY NIGHT tirsdag d. 13. august 2013 fra kl. 19
Denne aften holdt museet åbent for alle interesserede, og da medlemmer fra "Dansk Veteranbil Klub" havde valgt aftenen til at besøge museet, var der noget ekstra at se på. Der var flere andre gæster, der ankom i deres gamle eller spec. biler, og selv et par gamle knallerter var mødt op ved egen kraft. Der blev kigget, diskuteret og beundret og mange fik en god bil snak.
Museet vil gerne takke alle, der mødte op, og dermed gjorde det til en god aften, men selvfølgelig ikke mindst medlemmerne fra Dansk Veteranbil Klub skal have en stor tak.

INDVIELSE OG FERNISERING D. 7. juli
En utrolig varm og solrig søndag, hvor ca. 55 gæster nød vejret museet og arrangementet.
Ruth Juul fra Ølsted, (se hendes hjemmeside her) maler nogle farverige billeder, som man kun kan blive i godt humør af at se på.
En del af hendes billeder kan nu ses frem til museets sæsonafslutningen d. 22. september.
En aftægtsbolig i den nordlige ende af bygningen, der oprindelig lå i Honum,blev åbnet for publikum. Snoren blev klippet af Sejer Mortensen, Hjortsvang, fra hvis familie huset stammer, og han fortalte husets historie.

ÅBNING søndag d. 28. april kl. 13 - 17
En herlig duft af benzin, petroleum og diesel fyldte i søndags Hjortsvang Museum.
300 gæster havde valgt denne solrige, men dog lidt kølige forårs eftermiddag til en nostalgisk tur tilbage til minderne fra barn- og ung- dommen, hvor traktorerne unægtelig så noget anderledes ud, end de gør i dag.
Knapt 20 traktorer og 10 motorer i et bredt udvalg af modeller og aldre, var linet op foran de gamle bygninger. Flere af motorerne var via en fladrem forbundet til bl. a. en kværn og en slibesten. Selvom mange af de forskellige maskiner og traktorer skinnede om kap, var de fuld funktionsdygtige, og et par af de fremmødte traktorer hjalp også til på museumsmarken, der som noget nyt blev tilsået med flere gamle sorter af korn, roer m.v. Så det bliver spændende til efteråret, når der skal høstes.
Museet vil gerne takke alle, der bidrog til at gøre dagen til en spændende oplevelse.
Der er stor sandsynlighed for, at der vil blive et lignende arrangement til næste år.

GENERALFORSAMLING den 20. marts 2013
Der afholdtes generalforsamling for knap 40 af museets medlemmer.
Efter generalforsamlingen fortalte Ruth Juul bl. a. "Træk af en dansk beslagsmeds historie", men også ting fra hendes opvækst i Ølsted.
Bl. a. om de mange inskriptioner i det gamle pumpehus, der kunne udvide horisonten mht. det, der foregår syd for navlen, som hun udtrykte det.
Ruth Juul er cand. mag. i historie, en uddannelse hun påbegyndte umiddelbart inden, og afsluttede efter hun var blevet pensioneret.
Hendes far var smed i Ølsted, og i dag bor hun selv i smedjen, hvor ambolten og essen stadig står.
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk