Arrangementer / Tidligere i 2014

Tidligere i 2014

JULESTUE/ MARKED søndag d. 30. november 2014, kl. 13 - 16
Julestemning, boder med blandt andet juleting og gaveemner, juletræer, dekorationer og grønt, æbleskiver og gløgg, samt tombola med mange flotte gevinster, der til museets glæde sponseres af handlende og private i området.
Kl. 14 sang Hvirring - Hornborg Kirkekor julesange, under ledelse af Hanne Nørtoft Rasmussen.
Mange var mødt op, og der var masser af gratis julestemning til alle.
Plakat til printning: Klik her !

FORENINGEN FRØSAMLERNE lørdag d. 8. november, kl. 10 - 16
Knap 20 deltog i introduktionskursus i frøsamling Østjylland, der blev afholdt på Hjortsvang Museum.
Se mere på www.froesamlerne.dk

EKSTRA: LILLE ÆBLEDAG D. 17. OKTOBER fra kl. 10 - 15
En dag hvor de sidste æbler blev til most.

STORE ÆBLEDAG søndag d. 21. september kl. 10 - 17
Her var der igen mulighed for at presse sine æbler til den skønneste æblemost.
Som noget helt nyt havde vi underholdning af Årsungerne. Et dejligt indslag med masser af livsglæde. En stor tak til Årsungerne.
Tørring og Omegns Havekreds afholdte plantebyttemarked for private, og der blev byttet, købt og solgt forskellige ting til haven.
De fleste benyttede chancen til at se museets udstillinger og besøgte kaffestuen, hvor der blev solgt æbleskiver.
I Hjortsvang Forsamlingshus var der loppemarked, hvor der blev lavet mangen en god handel.
Så rigtig mange havde valgt at komme til Hjortsvang denne søndag.

HØSTFEST søndag d. 17. august kl. 13 - 17
Denne dag var vejrmæssigt langt fra, hvad vi de seneste mange år har nydt godt af. Men godt 100 gæster havde trodset vejret og var taget til høstfest. På trods af regn gennemførte vores dygtige skuespillere høstspillet med titlen "POTETERNE", der i store træk handlede om, hvor svært vi danskere havde ved at acceptere kartoflen som menneskeføde. Det særlige ved dette skuespil, er at ingen replikker er aftalt på forhånd, kun handlingen er fastlagt.
Kornet på museumsmarken blev ikke høstet. Det var desværre ikke muligt på grund af regnen, så Egon Christensen fra Korning, med sin 5 fods Fahr selvbinder, måtte desværre drage hjem med uforrettet sag. Vejrlaget havde lagt temmelig meget af rugen ned.
Erling Lykke viste gamle kornsorter, som han dyrker i sin have på Fyn, hvor han har mere end 120 forskellige, Erling samler også på bl.a. foto af kirker, som han medbragte eksempler på.
På museumsmarken foretog enkelte gæster selvopgravning af nye kartofler, og her blev der også rusket hør, når ikke lige regnen piskede ned.
Pilefletterlauget var også trukket inden døre i Honumhuset, og drejebænken snurrede også i huset, det bedste den havde lært. Det samme kan man sige om rokken i Hornborghuset, og her havde gårdbutikken "Østerskovgaard" også en stand.
Charlotte Poulsen, idékvinden til museet køkkenhave med gamle sorter, fortalte og viste gl. frø og svarede på spørgsmål herom.
Hammeren klingede på ambolten og essen lyste op i den gamle smedje, hvilket trak mange gæster indenfor.
Kaffestuen fik heldigvis også besøg af sandsynligvis samtlige gæster.

KONCERT den 7. august 2014 kl. 19.30.
Entre 60 kr. som også giver adgang til museet. Udstillinger åbner kl. 17.30
NORDIC LIFE leverede en rigtig god koncert mellem de gamle bygninger, og ganske som Tørring Folkeblad skrev, tændte de nye stjerner i det klassiske univers. Museet havde håbet på flere tilskuere en de ca. 35, der var mødt frem, men en udendørs koncert på en aften, der startede med lidt regn, som dog stoppede inden koncerten, gjorde sandsynligvis, at mange valgte at blive hjemme. De dygtige musikere i Nordic Life består af, Anrijs Ivanovskis, fagottist født i Letland og bosat i Sverige og Nina Lykke Rasmussen, fløjtenist. Nina er også bosat i Sverige, men opvokset i lokalområdet, nemlig i Hornborg samt Jonas Nakel, der er tonemester og opvokset i Juelsminde. Alle tre er uddannede fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og arbejder med musik på professionelt niveau.
Enkelte gæster havde medbragt mad eller forudbestilt picnickurv, og de hyggede sig i kaffestuen inden koncerten.

ÅBNING AF SÆSONEN den 27. april kl. 12 - 16
Igen i år havde museet inviteret medlemmer af Dansk Veteran Traktor Klub til at medbringe nogle af deres gamle traktorer, maskiner og stationære motorer.
(Men har du noget af ovennævnte, du gerne vil vise frem, også selvom du ikke medlem af en klub, så kontakt Jan på tlf. 6094 6442.)
Museet tilbød udstillere gratis adgang, pølser og en øl/vand.
Der var virkeligt noget for nostalgikeren, med bare lidt benzin, petroleum eller diesel i blodet. Se en lille film fra dagen her .
At dufte og høre disse herlige gamle klenodier fra før el-motoren blev almindelig og fra dengang, da en traktor stadig var mindre end en personbil, var en herlig oplevelse.
Museumsmarken blev inddraget i en demonstration i det, der blev sat kartofler med hjælp fra Verner Pedersens kartoffelsætter, trukket af en af hans flotte Bolinder traktor.
Flere veteranbiler, Puck Maxi med mælkekasse, motorcykler m.v. kunne også tages i øjesyn af de mange gæster.
Museet takker for alles interesse og medvirken til at det blev en rigtig god eftermiddag.

UROKSEN, ULVEN OG BJØRNEN den 3. april kl. 19
Arkæolog Allan Skou Larsen og amatørarkæolog Ole Ödman fortalte denne aften om nogle fund, som Ole har gjort på bunden af Gudenåen.
Fundene kan sensationelt dateres til en meget lang periode, nemlig fra Maglemosejægerne 9.000 år før Kristus til omkring 1.800 år efter Kristus.
Altså en periode på ca. 11.000 år. Entre inkl. kaffe kr. 35,-.

GENERALFORSAMLING den 26. marts kl. 19.30
Der afholdtes generalforsamling og 49 af museets medlemmer deltog i såvel det formelle, som i indlægget efter generalforsamlingen, hvor Jørgen "Post" Paulsen fortalte om sit liv som post igennem 39 år, med historier og anekdoter, der fik alle til at finde det store smilebånd frem.
En stor tak til Jørgen, der har kørt i Hjortsvang- området i en stor del af sin tid som post. Det var i hvert fald også tydeligt, at der var flere af tilhørerne, han kendte mere end godt. Der var flere, der fik en godmodig stikpille, men alle tog i mod uden protest.
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk