Hjortsvang Museum
Bækvej 20, Hjortsvang
7160 Tørring
Danmark
Telefon: 75676455
Cvr: 31804647
Middelfart Sparekasse. Reg nr. 0877 Konto 3223050408
 

Lokalhistorisk Arkiv

Arbejdsområder i Lokalhistorisk Arkiv
Arkivet har udgivet en række af hæfter med lokalhistorisk beskrivelse af ejendomme, personer og begivenheder. Disse hæfter foreligger materialiserede som fotokopier af ældre maskinskrevne originalmanuskripter. Der pågår en digitalisering og redigering af hæfterne, så de alle på sigt findes som PDF-dokumenter, der letter distribuering til brugerne.
           
Hjortsvang Museum er medlem af organisationen ”Historisk Samfund for Sydøstjylland”, og lokalhistorisk arkiv bidrager til organisationens årsskrift med historiske artikler om Linnerup Sogn og personer og begivenheder her. 

Dette år arbejder vi endvidere med nye metoder til formidling af viden om mange af vore museumsgenstande og brugen af dem i det lokale bondesamfund i gamle dage. Formidlingen understøttes af moderne informationsteknologiske hjælpemidler og i høj grad af billedmateriale og film.
 
 
Vi efterlyser:
Har du materiale, der har tilknytning til Linnerup Sogns historie, er vi meget glade for at erhverve- eller låne materialet, så vi kan registrere og scanne det til opbevaring og brug ved formidling af sognets historie.
Har du måske en god ide til særudstillinger m.v. hører vi gerne fra dig.
En forestående aktivitet er en total reorganisering af den foretagne registrering af arkivmateriale, så fremtidige søgninger på objekter kan lettes.
 

Ildsjæle søges!
Frivillige med historisk interesse og flair for formidling søges til arkivet. Har du ledig tid og interesse for samarbejde med museets øvrige frivillige, vil du være meget velkommen. Arkivet fungerer i et meget uhøjtideligt miljø, men står foran udfordringer i form af implementering af informationsteknologisk støttet formidling.
Kendskab til EDB på brugerniveau ønskeligt, men bestemt ingen betingelse.
Henvendelse og spørgsmål rettes til museumsleder.
Prøv linket til INFOTEKET:
 

INFOTEKET

Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk