De ovennævnte sider er et udvalg af udstillinger på Hjortsvang museum

Skoletjenesten

Skoleklasser i Hedensted kommune har gratis adgang til museet. Hvis der ønskes mere end blot et besøg, hvor man ser udstillingerne, kan museet tilbyde forskellige muligheder under museets nylig etablerede
SKOLETJENESTE
Vi vil lægge vægt på at eleverne får mulighed for at være aktive og leve sig ind i historien.


Et besøg i skoletjenesten på Hjortsvang Museum henvender sig i starten til 0 - 6 klassetrin.
Og et hold på max. 30 elever og en lærer pr. 20 elev.
Værksteder kan vælges, og der vil også være mulighed for rundvisning på museet.
 

Vi vil gerne komme ud på skolerne og introducere eleverne til besøget, så de ved, hvad de kan forvente at opleve på museet, og dermed få størst muligt udbytte heraf.
Varigheden af et besøg aftales individuelt, men max. 4 timer.
Eleverne er velkomne til at medbringe en madpakke, der kan nydes enten i det fri eller i museets kaffestue.


Selve skoletjenesten er gratis, men tilskud til materialer m.v. er 500 kr. Hvis besøget ligger i vintermånederne, vil der sandsynligvis være behov for opvarmning af kaffestuen, som er et gammelt stråtækt bindingsværkshus. Tilskud til opvarmningen er 50 kr.Så suppler den daglige undervisning med en tur tilbage til fortiden sammen med LANDSBYMUSEET I LANDSBYEN Der er masser af genstande at se og tale om i museets ca. 2000 m2 bygninger.
Til eventuelle pauser har vi bl. a. stylter og et par ethjulede cykler samt en sæbekassebil.


Hjortsvang Museum ligger lige mellem Aale og Hammer, så et besøg kunne kombineres med en tur til naturcentret Koutrupgård, Gudenåens udspring eller måske Hammer Lejrskole

Af muligheder for værksteder kan for eksempel nævnes:

Madlavning
Håndværk/Håndarbejde
Vaskedag
Legetøj

Skole i gamle dage
Æblesaft
Stearinlys
Rebslagning
Gode grunde til at besøge museet
 
På Hjortsvang Museum kan børn og unge lære om fortiden, ældre kan genopleve nogle af tingene fra deres barndom, mens generationen i midten kan nyde stemningen og de smukke omgivelser.
Børnebørnene får her en mulighed for en fælles oplevelse med deres bedste­forældre, der kan brillere med historier fra gamle dage.
Vi har stor succes med familie­udflugter med deltagelse af både tre og fire generationer. Her holdes frokoster i anledning af f.eks. runde fødselsdage. Foreninger og firmaer kan for meget få midler arrangere en udflugt for medlemmer og medarbejdere.
 

Børnene kan opleve redskaber, som denne gamle slibesten med håndsving.

Børnene kan også deltage i fremstilling af æblemost på museets gamle udstyr.
For børne­have­klasser og folke­skole­klasser er det oplagt at besøge Hjortsvang Museum. Her er meget at opleve og lære i autentiske omgivelser.
Lærere kan også benytte museet som et faglokale væk fra skolen. Der kan aftales nærmer ved museets skoletjeneste, som er startet op i 2016.
I september/ oktober tilbyder museet også æblemost arrangementer, hvor gæster selv medbringer æbler, der så med vejledning fra museet omdannes til den skønneste æblemost. Dette forgår på gammelt udstyr, der er fremstillet på Brødrene Rasmussens Maskinfabrik i Rynkeby.
 

Brødrene Uffe, Olav og Tyge's søster Dagmar Andreasen drev Rynkeby Most fra 1953 til 1986. Men deres mor Inger havde forinden været i gang siden 1934, hvor hun var på et endagskursus i mostfremstilling, da det gik hende på, at de gode nedfaldsæbler ikke blev udnyttet.

Personalet på Hjortsvang Museum vil gøre sit til, at I får nogle gode timer ud af besøget, og ønsker jer velkommen.

Kontakt til skoletjenesten

Hjortsvang Museum
Bækvej 20, Hjortsvang
7160 Tørring
Danmark
Telefon: 75 67 64 55
Cvr: 31804647
Middelfart Sparekasse. Reg nr. 0877 Konto 3223050408
 
 
 
 
Hjortsvang Museum | CVR: 31804647 | Bækvej 20, Hjortsvang, 7160 Tørring - Danmark | Tlf.: 75 67 64 55 | kontakt@hjortsvangmuseum.dk